Пoрторико: 365 фотографии

Фотографот Хозе Родриго Мадеира, како дел од неговиот проект„365“, секој ден во периодот од две години правеше по една фотографија. Неговите фотографии можеа да ги видат само неговите пријатели на Фејсбук се додека магазинот Revista Cruce не објави 20 од неговите фотографии за да можат сите да уживаат во нив.

Хосе Родриго Мадиера себеси се опишува како:

…fotógrafo de profesión y nunca estudió Artes. Estudió Comunicaciones en la Universidad Interamericana y quiere enseñar fotografía. Cree en el matrimonio y se considera de izquierda. Dedica todo su trabajo al hombre de su vida, Emil Alejandro, y a la mujer de su vida, Penelope.

…професионален фотограф кој никогаш не студирал Уметност. Има студирано Комуникации на Universidad Interamericana и сака да предава фотографија. Верува во бракот и себеси се смета за левичар. Сите свои дела му ги посветува на човекот на неговиот живот, Емил Александро и на жената која е љубовта на неговиот живот, Пенелопе.

Еве неколку од неговите прекрасни фотографии.*

Фрлач: 1. Индивидуа која, заради една или друга причина, не ја исполнува обврската или задолжението кое сам си го поставил. 2. Личност која не возвраќа на повици.

Внимавај.

Дете во црвени панталони.

Појадок.

Агостини се подготвува за удар.

Облак дух.

Длабоко смеење.

Спирала.

Око.

Мајката на „азул“.

 

* Сите фотографии се реиздадени со дозвола на фотографот и на Revista Cruce. Натписите се преведени од оригиналот (освен оние што се на англиски).

 

Започни ја конверзацијата

Автори, ве молиме Најава »

Насоки

  • Сите коментари се модерирани. Не го поставувајте вашиот коментар повеќе од еднаш, бидејќи може да биде идентификуван како спам.
  • Ве молиме однесувајте се кон другите со почит. Коментарите кои содржат омраза, непристојност и лични напади нема да бидат одобрени.