Фудбалска анализа на ФИФА Светското првенство во Бразил 2014

Интернационалниот фудбалски фан Алберто Палмас ги анализира најдобрите тимови што учестуваа на Светското првенство во Бразил ФИФА 2014. Тој се осврнува на генералната изведба на националните репрезентации, најдобрите играчи и други теми. Тој почнува со Германија:

Ha ganado el Mundial. Es la mejor y ha sido la mejor en el mundial. Muy superior a sus rivales, gracias a su espectacular juego de toque y a su infalible artillería arriba. Es una máquina casi imposible de ganar. Solo se lo puso difícil Argelia, Francia y en la final Argentina. A los demás equipos los vapuleó.

Германија го освои Светскиот куп. Тие се најдобриот тим и беа најдобри за времетраење на целиот турнир. Тие се супериорни во однос на нивните ривали, благодарение на нивниот спектакуларен стил и нивната артилерија која не промашува. Тоа е машина која е речиси невозможно да се порази. Само Алжир им предизвика потешкотии, Франција и Аргентина на последните мечеви. Сите други тимови беа смачкани.

Доколку сте страстни фанови на интернационален фудбал како Алберто, можете да го следите на неговиот блог и на Твитер.

Овој пост беше дел од единаесетиот #LunesDeBlogsGV, (Понеделник на блогови на ГВ) на 14 јули, 2014. 

Започни ја конверзацијата

Автори, ве молиме Најава »

Насоки

  • Сите коментари се модерирани. Не го поставувајте вашиот коментар повеќе од еднаш, бидејќи може да биде идентификуван како спам.
  • Ве молиме однесувајте се кон другите со почит. Коментарите кои содржат омраза, непристојност и лични напади нема да бидат одобрени.